Ιστορικό

2013-2014: Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση ειδικών οπτικοακουστικών συστημάτων και φωτισμού σκηνής για την Malta Opera House, ολοκλήρωση εργασιών εντός του 2013. Προγραμματική συμφωνία με την European Commission για την προμήθεια συνεδριακών/μεταφραστικών συστημάτων στις Βρυξέλλες. Σχεδιασμός, coach-building και παράδοση 2 SNG OBVans στην HellasSat. Μελέτη, σχεδιασμός, προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών συνεδριακών συστημάτων στο Tigrai Regional Council – Ethiopia. Εργασίες μελέτης, προμήθειας και εγκατάστασης οπτικοακουστικών συστημάτων και συστήματος υποτιτλισμού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μελέτη, σχεδιασμός, προμήθεια, εγκατάσταση, εκπαίδευση και παράδοση σε πλήρη λειτουργία ψηφιακών συστημάτων στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

2010-2012: Μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και συντήρηση Συστημάτων Θεατρικού Φωτισμού, Συστημάτων Ενισχυμένου Ήχου & Επικοινωνίας και Επειγουσών Αναγγελιών στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνασείου Ιδρύματος. Μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του Kontra TV, SNG Van στο Super B και προμήθειες πολυάριθμων συστημάτων σε τηλεοπτικά δίκτυα. Προμήθεια και εργασίες state of the art οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων στο Εθνικό Θέατρο του Μπαχρέιν, συνεδριακών συστημάτων & IPTV στη Βουλή της Μάλτας και τηλεοπτικών συστημάτων σε TV Networks της Αιθιοπίας.

2008-2009: Προμήθεια, εγκατάσταση στερεοσκοπικού συστήματος οπίσθιας προβολής και παραγωγή δύο στεροσκοπικών ταινιών για την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ), εγκατάσταση εξοπλισμού για εφαρμογή IPTV στην Sports.Comm, προμήθεια και εγκατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού διαδραστικών εφαρμογών του Καινοτομικού Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, λειτουργία του Telmaco Telepresence Center και πολυάριθμες προμήθειες διαφόρων συστημάτων στον ΟΤΕ, ΕΡΤ, Εθνική Τράπεζα, Vivodi, Νova, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κτλ.

2007-2008: Εργασίες οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μεταφορά του τηλεοπτικού δικτύου STAR στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις & ψηφιακή αναβάθμιση συστημάτων, προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού τηλεοπτικού εξοπλισμού στη NOVA (tapeless production & playout), εγκατάσταση state-of-the-art οπτικοακουστικών συστημάτων και θεατρικού φωτισμού στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία video walls στο Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου ΟΤΕ.

2005-2006: Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (Digital Terrestrial TV) κάνει τα πρώτα βήματα στην Ελλάδα και η εταιρεία πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες συμμετέχει ενεργά στο «στήσιμο» των ψηφιακών καναλιών της Ελληνικής Τηλεόρασης. Προμηθεύει και εγκαθιστά ειδικά οπτικοακουστικά συστήματα στη "ΘΟΛΟΣ" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και σχεδιάζει και εγκαθιστά οπτικοακουστικά συστήματα στο Κέντρο Διαχείρισης C4I στην Doha Qatar για τους Πανασιατικούς Αγώνες.

2004: Συμμετέχει ενεργά ως Προμηθευτής και Service Provider στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ολοκληρώνει οπτικοακουστικό έργο για λογαριασμό του C4I, προμηθεύσει συστήματα για το Tetra, παραδίδει προς λειτουργία τρία ψηφιακά τηλεοπτικά στούντιο, ολοκληρώνει την κατασκευή Πλανηταρίου, Κοσμοθεάτρου και Αίθουσας Προσωμείωσης στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, παραδίδει αυτοκίνητα εξωτερικών μεταδόσεων σε τηλεοπτικά δίκτυα και εγκαθιστά πολυάριθμα Control Rooms και LED Walls.

2000-2003: Αναλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του συνόλου των οπτικοακουστικών συστημάτων των νέων αιθουσών πολλαπλών χρήσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την εκτέλεση ολοκληρωμένων έργων για το CyBC (Cyprus Broadcasting Corp.), τον τηλεοπτικό σταθμό Alter TV, το συνδρομητικό κανάλι Filmnet και προμηθεύει το πρώτο server-based networked Editing System. Ταυτόχρονα προετοιμάζεται πυρετωδώς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και συνεργάζεται στενά με Athens Olympic Broadcasting (AOB) και Athens 2004 Committee.

1998-1999: Με την έλευση της δορυφορικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, αναλαμβάνει να εγκαταστήσει συστήματα στο Filmnet-Nova και προμηθεύει, εγκαθιστά και θέτει σε πλήρη λειτουργία το μεγαλύτερο Display Wall στην Ελλάδα για λογαριασμό του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας.

1997-1998: Η εταιρεία και τα τμήματα Broadcast και Audiovisual παίζουν ενεργό ρόλο στην οργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου της Αθήνας. Το τμήμα Audiovisual αναλαμβάνει και ολοκληρώνει με επιτυχία πολύπλοκα έργα για θέατρα, συνεδριακά κέντρα, στάδια, κινηματογράφους και μεταξύ άλλων εγκαθιστά πολυάριθμα προβολικά συστήματα.

1995-1996: Το προσωπικό της εταιρείας ανέρχεται ήδη στα 32 άτομα και κερδίζει τον διεθνή διαγωνισμό με το κλειδί στο χέρι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την εγκατάσταση πλήρους σειριακού ψηφιακού στούντιο παραγωγής και ολοκληρωμένου συστήματος επικοινωνίας. Δημιουργεί και επανδρώνει με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό το τμήμα Audiovisual & Μελετών. Το τμήμα RF & Telecom αναλαμβάνει και ολοκληρώνει Antenna Project για λογαριασμό της ΕΡΤ.

1992-1994: Μεταφέρει την έδρα της σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, ενισχύει με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό το τμήμα Broadcast και κερδίζει συμβόλαια για την κατασκευή τηλεοπτικών σταθμών, ψηφιακών Production στούντιο και Post Production.

1989-1991: Οργανώνεται περισσότερο εσωτερικά δημιουργώντας τα τμήματα Broadcast και RF & Telecom για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και απαιτήσεις της ανάπτυξης της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Αναλαμβάνει καινούρια έργα μέσω συμβάσεων, συμμετέχει ενεργά στο «στήσιμο» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, αναλαμβάνει την κατασκευή του μεγαλύτερου Post Production Studio και την κατασκευή αυτοκινήτων εξωτερικών μεταδόσεων για την ΕΡΤ.

1981-1988: Σταδιακή ανάπτυξη της εταιρείας με την υπογραφή νέων συμβάσεων, μεταξύ αυτών για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τον Ιππόδρομο Αθηνών και για την κατασκευή Post Production Studio. Με την έλευση στην Ελλάδα του συστήματος SECAM προχωρεί και σε καινούριες συμφωνίες για αντιπροσώπευση στην Ελλάδα διεθνών οίκων του τομέα Broadcast.

1975: Ίδρυση της εταιρείας με την επωνυμία ΤΕΛΜΑΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Ε.Π.Ε. με σκοπό την ενεργή συμμετοχή της στο χώρο των νέων τεχνολογιών. Υπογράφει τις πρώτες συμβάσεις με τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας.