Η Eurovision 2013 αποκλειστικά με Barco.

Η Barco, ηγέτιδα εταιρεία οπτικοακουστικών ολοκληρωμένων συστημάτων & λύσεων, ανακοίνωσε ότι έχει εγκαταστήσει, μέσω εταιρείας ενοικίασης, εξήντα (60) προβολικά και τρία (3) Encore συστήματα στη σκηνή που δημιουργήθηκε στη Malmö Arena για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού (Eurovision Song Contest), που πραγματοποιείται από τις 14 έως 18 Μαΐου στο Malmö της Σουηδίας.

Η Barco συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια ως τεχνικός συνεργάτης με τον Οργανισμό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού. Στον εφετινό διαγωνισμό ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι αποκλειστικά της Barco και μεταξύ άλλων και 28 προβολικά συστήματα HDQ-2K40, από τα οποία τα 13 συστήματα συνδυαζόμενα (blended & warped) δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό back wall. Το περιεχόμενο του back wall τροφοδοτείται από servers Green Hippo, μέσω ενός συστήματος Barco Encore που επικοινωνεί με πέντε video processors, Matrix PRO DVI 8x8, Matrix PRO II SDI 3G και έναν μεγάλο controller. Η αποκλειστική τεχνολογία BarcoLink εγγυάται άμεση και σταθερή διανομή σήματος μεταξύ των προβολικών συστημάτων και image processors, επιτρέποντας ταυτόχρονα την εύκολη εγκατάσταση με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Η φωτεινότητα και το βάθος χρώματος του HDQ-2K40, βραβευμένου και ως «Best Projection Product of 2012–2013», ξεπέρασαν τις προσδοκίες των τεχνικών της παραγωγής της διοργάνωσης. Ο κύριος Fredrik Jönsson, Lighting Designer σημειώνει: «Χρησιμοποιώ για πολλά χρόνια διαφορετικά συστήματα της Barco και τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Παρόλα αυτά, αυτό το κτήνος που ονομάζεται HDQ-2K40, είναι ασυγκρίτως το φωτεινότερο σύστημα, εργαλείο θα το χαρακτήριζα, που έχω δει. Είμαι επίσης εντυπωσιασμένος από την απίστευτη σταθερότητα της εσωτερικής φωτεινής πηγής 7kW Xenon».

Και συνεχίζει ο κύριος Mikki Kunttu, Video Designer: «Είναι εντυπωσιακό πως αλλάζουν τα πράγματα σε ένα show. Μέχρι πρόσφατα ήμασταν υποχρεωμένοι να μειώνουμε την ένταση των φωτιστικών συστημάτων για να προβάλουμε εικόνα στην σκηνή. Τώρα, με την χρήση των HDQ-2K40, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, μιας και είμαστε υποχρεωμένοι να μειώσουμε την έντασή τους για να συμβαδίζουν με τα φώτα της σκηνής!».

Η Telmaco Α.Ε. συνεργάζεται με την Barco από το 1980 και είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και Κύπρο.