To ERTFLIX αναβαθμίζεται με τις νέες τεχνολογικές λύσεις ΟΤΤ που εγκατέστησε η Telmaco

Η επιτυχημένη ΟΤΤ υπηρεσία ERTFLIX προχώρησε σε μια σημαντική αναβάθμιση που σταδιακά λανσάρισε με την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν 2021-2022.

Η ΕΡΤ γνωρίζοντας τη σημασία των υπηρεσιών streaming στρατηγικά εξέλιξε τις Over The Top υποδομές της ξεκινώντας από το τμήμα του Backend, την προετοιμασία του περιεχομένου ενώ σταδιακά ανανέωσε εξ ολοκλήρου το Frontend.

Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών ήταν να αναβαθμιστεί σημαντικά η εμπειρία θέασης, να εμπλουτιστούν οι εφαρμογές με νέες δυνατότητες και να δοθεί καλύτερη ποιότητα εικόνας κάτω από όλες τις συνθήκες θέασης σε όλες τις συσκευές.

Η Telmaco επιλέχθηκε και συμμετέχει στην ομάδα εργασίας του νέου ERTFLIX συμβάλλοντας στη σύνθεση του οικοσυστήματος και στις δυνατότητες που οι νέες εφαρμογές παρέχουν στον θεατή.

Χρησιμοποιήθηκε υβριδική αρχιτεκτονική για την υλοποίηση της πλατφόρμας με cloud υποδομές, που φιλοξένησαν την ανάπτυξη του νέου OTT Backend της ΕΡΤ, ενώ για τις υπόλοιπες υποδομές προετοιμασίας του περιεχομένου κρίθηκε ότι είναι συμφερότερη η επιλογή των On Prem χαρακτηριστικών.

Δόθηκε μεγάλη προσοχή, ώστε η επιλογή της υλοποίησης του λογισμικού της πλατφόρμας στο cloud να παρέχει αξιόπιστα την ευκολία κλιμάκωσης και διαχείρισης του μεγάλου αριθμού ταυτόχρονων θεατών που συχνά η ΕΡΤ υποστηρίζει μέσω της πλατφόρμας ERTFLIX. Η επιλογή αυτή δοκιμάστηκε επιτυχημένα με τη διοργάνωση του Eurobasket.

Ενισχύθηκε επίσης το content management τμήμα με προϊόντα on prem encoding, ενώ τη σύνθεση της πλατφόρμας συμπλήρωσαν οι Just in time υπηρεσίες origin/packaging που συνεργάστηκαν και ανταποκρίθηκαν πλήρως στο μεγάλο όγκο VOD περιεχομένου της ΕΡΤ.

Τα συστήματα υποδομών συνεργάστηκαν με ολοκαίνουργιες εφαρμογές. Η Telmaco στοχεύοντας στην ενοποιημένη και μοντέρνα παρουσία παρείχε εφαρμογές για IOS, Android,  Web Browsers, Android TV, LG webos, παρέχοντας ανεπτυγμένες δυνατότητες. Όλες οι εφαρμογές εξυπηρετούν την εύκολη διασύνδεση με τη μεγάλη οθόνη μέσω του Chromecast functionality. 

Από τις εφαρμογές αυτές πέραν του μεγάλου σε όγκο περιεχομένου VOD άρθρων διατίθενται όλα τα γραμμικά κανάλια της ΕΡΤ. Πρόσθετα σε αυτά που εκπέμπονται από την επίγεια τηλεόραση μπορεί κανείς να δει και όλα τα ERT Sports και το ERT news.

Ο θεατής μπορεί πλέον με σύγχρονες μεθόδους να κάνει ανεύρεση σέ όλο το περιεχόμενο της ΕΡΤ, ενώ με την εγγραφή του στην υπηρεσία - εισάγοντας username & password - αποκτά πρόσβαση σε προσωποποιημένη λίστα και υπηρεσίες. Παρέχεται προσωπική προεπιλογή ππεριεχομένων, πρόσβαση στο ιστορικό θέασης με συνέχεια από το προηγούμενο σημείο διακοπής, ανεξάρτητα της συσκευής που χρησιμοποιήθηκε, αυτόματη μετάβαση και αναπαραγωγή στο επόμενο επεισόδιο, φωνητική ανεύρεση στο android tv, προσωποποιημένες προτάσεις περιεχομένου, γρήγορη σύνδεση με τη μεγάλη οθόνη μέσω Chromecast και πολλές ακόμα σημαντικές ψηφιακές ευκολίες που στοχεύουν στη βελτίωση της εμπειρίας θέασης που προσφέρει η επιτυχημένη υπηρεσία ERTFLIX.

Η Telmaco με την συμμετοχή της αυτή, αποδεικνύει έμπρακτα και με τον καλύτερο τρόπο την συνεχή προσήλωση της στις νέες τεχνολογίες και στις υπηρεσίες σύνθεσης μεγάλων οικοσυστημάτων περιεχομένου. Οι κατάλληλες τεχνολογικές υποδομές μπορούν να αποδειχθούν εργαλείο για την ενίσχυση του εμπορικού προφίλ του παρόχου περιεχομένου, ενώ εξυπηρετούν στην γρηγορότερη απόσβεση της επένδυσης και δημιουργούν σχέση αφοσίωσης με τον τελικό καταναλωτή.